Slik overlever du trening i varmen

Lesetid: ~2 min

Når solen steker

Hei alle lesere,

Tiden er inne for nytt blogginnlegg, fullspekket med tips og råd til deg som liker deg best på to hjul i sommervarmen. Etter måneder med snø, slaps og regn er det flott når solen endelig titter frem og skinner på de nybarberte leggene, som ikke har sett annet enn innsiden av en stilongs på flere uker. Likevel kan varmen ta knekken på sykkelgleden. Vi gir deg rådene for å unngå dehydrering, heteslag og solbrent hud!

Dra ut tidlig

Tidlig om morgenen er det som regel kaldere enn på ettermiddagen. Luften og asfalten har avkjølt seg over natten og solen står lavere på himmelen. Selv midt på sommeren kan det være kjølig på morgenkvisten og det er selvfølgelig ingen skam å ha på seg vest eller løse armer fra morgenkvisten. En base layer er heller ikke dumt, siden en slik både vil danne et isolerende luftlag under trøya, i tillegg til å transportere fuktighet vekk fra huden. Sjekk vår nye Base Layer her, som passer til både damer og menn.

Solkrem

Kanskje ingen overraskelse. Dette er likevel et absolutt must hvis man skal overleve den flotte langturen i solskinn. Husk at shorts, sokker og ermene på trøya kan trekke seg litt opp/ned under turen så sørg for å smøre litt under disse plaggene. Husk også at det kan være fristende å åpne glidelåsen på trøya i oppoverbakkene og eksponere brystkasse for sol. Solkrem rett over øynene kan man gjerne droppe da dette kan renne ned i øynene når man svetter. Dette området er som regel dekket av hjelm eller briller. Skal du sykle en skikkelig lang tur? Da kan solkrem på baklomma være en god idé. Husk også at trøya utgjør omtrent faktor 30, så hvis du skal være ute lenge kan det være lurt å smøre de mest utsatte stedene som oppå skuldrene.

Innlegget fortsetter etter bildet av jentene som sammenligner «tan lines», iført henholdsvis Blur Edition og Stripe Edition kit.

Kaldt vann og salter

Nok vann er kanskje en selvfølge, men et godt råd er å ha i seg nok salt dagen i forveien. Dette hjelper å binde vann i kroppen. Syklister fra sydligere breddegrader legger ofte flasker med vann i fryseren dagen før slik at vannet holder seg kaldt, ihvertfall en stund. Hvor mye vann det er lurt å fryse avhenger naturlig vis av værmeldingen dagen etter. Er det meldt 30 grader? Da går det nok fint om flaske nummer to er helt frosset ned.

Husk å ta en pause

Ikke glem å en pause. Gå av sykkelen, pust dypt inn og ta deg noen minutter til å lytte til naturen. Dypp hendene i vann hvis du finner noe i nærheten. Dette bidrar til å senke kroppstemperaturen bittelitt før du setter kursen videre.

Klær

Trøyer og shortser kommer i en mengde ulike materialer og varianter. Noen plagg er laget for grisevær og vil sørge for at du beholder varmen du produserer, mens andre plagg er spesialtilpasset varme dager og sørger for at du taper så mye varme som mulig. Dette er typisk trøyer som består av tynt stoff med partier av mesh (eller netting). Denne nettingen er ofte litt gjennomsiktig, slik du ser på bilder under, og slipper gjennom mye luft. På denne måten slippes varm som danner inntil huden ut og kaldere luft slipper til. Shortser kommer ofte med netting i biben, altså delen som dekker overkroppen, slik at den ikke bidrar til å holde varm luft inntil kroppen.

Innlegget fortsetter etter bildet av vårt flaggskip, Black Edition kit, der vi benytter mesh til å skape elegante detaljer synlige gjennom stoffet, i tillegg til den ventilerende effekten. Funksjon og design kombinert!

Kort oppsummert

Det er fantastisk deilig å sykle når solen skinner! Fortsatt er det en del feller man kan gå i, som man kan unngå med enkle grep. For våre venner lenger syd på kontinentet ligger dette nesten i blodet. For oss nordmenn, som tilbringer et halvt år innendørs, godt plantet på saueskinnet foran peisen, glemmer man fort dette mellom sesongene. Tilvenning til vinterkulda har også en motsatt effekt når det plutselig skifter fra vinter til vår og ullundertøy og blå Swix blir erstattet med tettsittende lycra og raske solbriller.

Det var alt for denne gang. Med litt blandet vær på østlandet i det siste, håper vi at solsteken kommer til distrikt i nærmeste fremtid.

På gjensyn!

Hilsen William fra Abracadabra Cyclewear

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *