Hvordan få sykkelklærne til å vare lenger – Vi gir deg tipsene!

Lesetid: ~2 min – Foto: @stiangregers

Diamanter varer evig!

…dessverre gjelder ikke helt det samme for sykkeltøy. Vi brenner for topp kvalitet på sykkelklær, men likevel har alle plagg en levetid. Likevel er det mulig å få fler kilometer ut av klærne og vi forteller deg hvordan. Bra for lommeboka. Bra for miljøet!

Vi i Abracadabra Cyclewear står for sykkeltøy av høy kvalitet og plukker ut det beste av stoffer, padding og søm, for å lage tøy som holder seg godt kilometer etter kilometer og vask etter vask. Selv om det er enkelt å følge vaskeinstruksen, er det flere små knep man kan bruke som vil føre til at plaggene man er så glad i varer enda litt lenger. Tipsene under gir deg de ekstra bonus-milene.

Vask tøyet umiddelbart etter bruk

Dårlig lukt som ikke går bort i vask er ikke uvanlig for treningstøy. Dette unngår eller utsetter man ved å vaske tøyet rett etter bruk. På denne måten unngår man at bakterieflora får spre seg i det svette tøyet. I verste fall kan dette føre til dårlig lukt som ikke engang går bort i vask.

Bruk den gamle shortsen på korte turer

Ikke slit på den nye shortsen på en kort tur der man bare skal løsne opp bena! Man klarer seg helt fint med en litt sliten padding på korte distanser. Antall vask og antall kilometer utgjør i stor grad levetiden til en shorts. Bruk heller den nye shortsen til de lange turene der du virkelig trenger den nye paddingen.

Sliten trøye på spinning

Mange av oss syklister er opptatt av å ta seg godt ut på sykkelen. Jeg er selv skyldig i dette. Hvis man syns dette er viktig ville det være dumt å slite på en splitter ny trøye i en spinningsal der det er få som bryr seg om stilpoeng. Bruk heller en sliten trøye som er falmet i fargen når du skal spinne. Man unngår også å utsette en flunkende ny trøye for store mengder fuktighet, som over tid kan føre til ubehagelig lukt. Det er bedre å la dette skje med en trøye som allerede er sliten.

Lukk glidelåsen i vask

Dette unngår at taggene gnisser mot andre plagg og fører til unødvendig slitasje i tillegg til at det unngår slitasje på selve glidelåsen. Win-win!

Innlegget fortsetter etter bildet av vårt Blur Edition kit til dame som nettopp kom inn på lager. Også på lager til herre, bilde øverst.

Bruk gode kleshengere

Jakker, langermede trøyer og vester kan gjerne bli hengt opp på kleshengere. Unngå å bruke kleshengerne av ståltråd som man får gratis fra renseriet. Disse vil slite unødvendig på tøyet mens det henger i skapet og kan gjøre at stoff eller søm rakner akkurat i punktene der de henger. Bruk heller gode kleshengere av tre!

Bonus: Hvordan fjerne oljeflekker

Kjedet hoppet av og det kom oljegris på den lyseblå trøya. Krise!

…men ingen grunn til panikk, det er mulig å fjerne flekkene. Følg punktene under:

 1. Legg plagget flatt med oljeflekken opp.
 2. Spray oljeflekken med WD-40. (Ja du leste riktig, WD-40. Dette er ikke et oljeprodukt, men en rensende og smørende spray.)
 3. Hell på med bakepulver og la det trekke noen minutter.
 4. Ha vann på en tannbørste og børst godt. Ha tålmodighet og bruk mer vann hvis nødvendig.
 5. Vask plagget som vanlig.

Tro det eller ei, men dette fungerer!

God tur videre!

Det var alt for i dag og jeg håper du har fått noe ut av å lese. Om ikke alt var nytt har du kanskje tatt med deg et eller to punkter du kan bruke for at tøyet ditt skal vare litt lenger. Sjekk gjerne ut vårt utvalg av sykkeltøy i nettbutikken. Vi brenner for stilig sykkeltøy i høy kvalitet for å gi deg mest mulig glede på sykkelsetet.

Ta gjerne kontakt på william@abracadabracyclewear.cc hvis det skulle være noe!

Vennlig sykkelhilsen,

William Magnor

  Meld deg inn i vår kundeklubb her

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *