Denne økta gjør at du garantert får kjørt deg!

Lesetid: 1 min

Knallgod intervalløkt for hardbarka syklister

Tiden er inne for å bygge form på rulla! Og med det riktige treningsprogrammet kan du sette hjulene på asfalten neste vår og være i knallform. Før du leser videre vil vi gjerne påpeke at for å oppnå nettopp dette trengs et gjennomtenkt treningsprogram tilpasset ditt nivå og dine mål, som gjerne inneholder varierte økter. Én økt holder ikke. Likevel vil denne økta kunne være et fint tillegg hvis du syns ditt nåværende program er litt monotont og kjedelig.

I denne økta vil du både få lang tid rett under terskel, eller Sweet Spot (SST), samtidig som du får kortere perioder rett over terskelen. Dette gjør at du både for utviklet kondisjon og evnen til å henge med når det går i rykk og napp, noe spesielt syklister som er med i ritt ønsker seg.

Ønsker du våre tre favorittøkter tilsendt på email kan du melde deg inn i kundeklubben ved å trykke på knappen rett under.

Bli medlem

Slik gjør du

Under følger en enkel oppskrift på gjennomføringen. Trykk på knappen under bildet dersom du ønsker å laste ned hele økta til Zwift.

Last ned Zwift-fil

Oppvarming

Det er viktig at du er god og varm før du setter igang. La bena spinne rolig i omtrent 15 minutter, gjerne med en gradvis økning.

Arbeidsperioder

Økta består av 5 arbeidsperioder á 8 minutter, der vi anbefaler 4 minutter pause mellom. Du skal kjøre 50 sekunder rett under terskel og 10 sekunder godt over terskel, noe som gjentas 8 ganger for hver periode. Dette kan du gjøre enten du kjører på watt, puls på “feelingen”.

Om du bruker watt kan du ligge på 95% av FTP i 50 sekunderne og 125-135% i de 10 sekunders dragene. Bruker du puls bør du ligge på et tempo der pulsen vil stabilisere seg i sone 3, mens du drar på litt ekstra i de 10 sekunders periodene. Kjører du på feelingen skal du altså ligge litt under terskel i 50 sekunder og over terkselen i 10 sekunder. Husk å ikke starte for hardt slik at du klarer å gjennomføre hele økta.

Nedkjøring

La bena spinne rolig i 10-15 minutter.

Det var det. Så enkelt var det. Nå er det bare å sette seg på sykkelsetet og gjennomføre økta. Meld deg gjerne inn i kundeklubben ved å trykke på knappen rett under så sender vi deg tre nye økter på email. På gjensyn!

Bli medlem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *