Slik får du en bedre opplevelse av treningsøktene på rulla i vinter

Lesetid: ~3 min

Trening på rulla

De fleste av oss kjenner elsker følelsen av å sette sykkelen på veien og skyte fart fremover, mens det føles lekende lett. Utvilsomt en deilig følelse! Riktig nok er ikke dette alltid realiteten i starten av sesongen og mange bruker de første ukene eller månedene på å “komme i gang” etter vinteren. For a kunne være i knallform allerede fra første tur i sesongen er det mange av oss som trener inne på rulla, noe som både kan bli kjedelig, ukomfortabelt og ensformig. Vi gir deg tipsene til hvordan du kan få en best mulig opplevelse av å sykle på rulla. Legger du forholdene til rette kan det faktisk bli morsomt.

1. Bruk en god rulle, helst “direct drive”

Vi anbefaler ruller som er direktemontert, altså typen der du tar av bakhjulet på sykkelen og setter kjedet på en kassett som er montert på rulla. Disse gir en mye mer realistisk følelse av å tråkke enn en rulle som setter motstand på bakhjulet, noe som skyldes fysikkens lover. Vi syklister elsker følelsen av å skyte fart bort langs veien og en realistisk tråkkfølelse gjør derfor økta mye mer motiverende.

2. Underholdning

Ved å gjøre økta morsom vil den både være lettere å gjennomføre og man vil være mer motivert for å sette igang med neste økt. Sett opp rulla foran en TV-skjerm. Vi har følgende anbefalinger til hva du kan ha på skjermen, i rekkefølgen vi har best erfaring med.

 1. Zwift. Dette koster noen kroner i måneden men er absolutt verdt det!
 2. YouTube. Finn klipp med høydepunkter fra for eksempel vårklassikere eller Grand Tours.
 3. Film. Dette passer best for langtur og det finnes flere gode sykkelfilmer der ute.

Ønsker du å få våre tre favorittøkter tilsendt på email? Med deg inn i kundeklubben ved å trykke på knappen under. Du får også filer du kan bruke til Zwift, selvfølgelig helt gratis.

Bli medlem

3. Musikk på støydempende hodetelefoner

Fler og fler har begynt å ta i bruk støydempende, eller “Noise Cancelling”, hodetelefoner på flyreiser eller andre steder der det er støy. Disse bruker avansert teknologi for å fjerne støy og egner seg derfor perfekt til sykling på rulla! Selv om enkelte ruller er mer stillegående enn andre er det felles for dem at de lager en jevn støy. I stedet for å skru opp volumet på høytaleranlegget til du overdøver støyen, kan du heller bruke støydempende høretelefoner. Bedre for både naboforhold, husfreden og ørene dine. Win-win! Disse koster litt, men er verdt investeringen.

4. Sett små mål underveis

Dette er noe mange bruker i alle former for idrett og mange andre sammenhenger. Ved å for eksempel sette seg et mål om å holde trykket oppe til neste sving, for så å flytte målet til neste sving igjen helt til man er på toppen blir intervalldragene lettere å gjennomføre. Det handler i grunnen om å bryte ned én oppgave til færre mindre oppgaver, som er psykologisk enklere å gjennomføre. Denne teknikken fungerer også under trening på rulla. Eksempler kan være:

 • Kjøre 2 minutter i bukken, deretter 2 minutter oppå styret, 30 sekunder stående og 30 sekunder sittende. Vipps så har du gjennomført et 5 minutters drag.
 • Belønne deg selv med en slurk drikke hvert minutt. Fokuset flyttes da fra hele den gjenværende tiden i intervalldraget til det ene minuttet.
 • Bruker du Zwift kan du sette små mål frem til både svinger og lyktestolper eller å ta igjen andre ryttere.

5. Tenk positivt

Få hodet inn på positive tanker! Minn deg selv på målene dine og at treningen du gjennomfører er skritt på veien mot dine mål. Hvis du tenker negative tanker flytter du fokuset på de negative aspektene og øktene blir vanskelige gjennomføre. Tenker du heller på de positive sidene blir økta både morsommere og enklere å gjennomføre. Denne effekten er til og med bevist gjennom forskning. Her er noen eksempler på hva vi mener er gode og dårlige tanker:

Feil:

 • “Fy f#$% dette er tungt…”
 • “Dette klarer jeg ikke.”
 • “Hvorfor gidder jeg dette her?!” 

Riktig:

 • “Nå er jeg på vei til å bli raskere!”
 • “Sterkere! Raskere! Og bedre! For hvert eneste tråkk!”
 • “Jeg er på vei til å bli en maskin!”

Oppsummering

Der har du det. Våre 5 tips til hvordan du kan gjøre øktene på rulla mer spennende og som konsekvens få bedre utbytte av treningen. Øktene bli både mer inspirerende i seg seg, og enklere å gjennomføre. Kom deg inn i en positiv spiral og sett sykkelen på veien kommende sesongen og skyte fart fremover.

Meld deg gjerne inn i kundeklubben ved å klikke på knappen rett under. Vi sender deg tre knallgode økter du kan kjøre på rulla i vinter og gir deg 10% rabatt og gratis frakt på ditt første kjøp.

Bli medlem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *